Høysommer med bær og frukt i hagen

I går var det en veldig vakker kveld, og vi var ute og plukket nesten 1 kilo bringebær på kort tid. De skal røres og fryses slik at vi har godt syltetøy til helgefrokostene utover på vinteren. Smaken av sommer er ekstra god i november. Som regel er vi så redde for å spise det opp for tidlig, så vi blir litt gjerrige. Derfor har vi alltid igjen en del syltetøy når neste sesong starter.

Etter at vi hadde plukket, tok vi med oss kamera og tok noen bilder av frukt og bær som nå nesten  er moden.

Druer - litt eksotisk

En litt eksotisk plante i hagen er druetreet. Vanligvis er druene omtrent så store som de er nå når høsten kommer. Siden sommeren er ekstra fin i år, har vi håp om at de kan bli større og kanskje spisbare i år.


Blomsterpinnene med kritt fungrer over all forventning. Som du ser så holder skriften seg like fint, selv om det har vært utsatt for regnvær og vanning. Vi er superfornøyd!




Bjørnebærene bruker heller ikke å bli modne før vinteren kommer. I år har vi allerede smakt på den aller første. Blomstene lover at det kommer fler.


Dette er en blanding av bjørnebær og bringebær. Busken har vi hatt i flere år, men dette er første året de rekker å bli modne.





Vi tenker på hva vi skal bruke kirsebærene til. De er straks fullmodne. En kake kanskje? :)

Kommentarer

Populære innlegg